.

Cph-femme (Kopi)

Nadia Ryding, der står bag CPH Femme har skabt et positivt, professionelt og feminint miljø for kvinder, der har været igennem et sygdomsforløb. Med en baggrund som sygeplejerske og brystkræftpatient har Nadia taget udgangspunkt i at vejlede, guide om og tilbyde produkter, som man har brug for efter et sygdomsforløb.

”Det er vigtigt for mig, at min butik emmer af kvalitet, funktionalitet og feminitet, og at kunden bliver mødt med skønhed og forkælelse. Derfor er der te på guldkanden og lysekroner i loftet,” fortæller Nadia om den nyåbnede butik midt i København.

”Jeg har af gode grunde designet min forretning til at kvinder skal føle sig velkomne og mødt dér, hvor de er i livet efter – måske – svær sygdom. Men min første kunde var rent faktisk en transvestit. Det havde jeg ikke lige regnet med, men det er gået op for mig, at transvestitter, der søger en brystprotese, ofte bliver mødt med skepsis og undren, og det møder de ikke hos mig, idet jeg ønsker at se den enkelte i den situation han eller hun nu engang står i.”

Nadia har tumlet med idéen de sidste tre år, og i starten gik overvejelserne på kun at lave en webshop.

”Men så gik det op for mig, at jeg i mit job som sygeplejerske oplevede et stort behov for, at kvinder kan blive vejledt og guidet i processen med at vælge de rette produkter. Så den mulighed har jeg nu givet dem ved at åbne en fysisk ’konsultationsamtidig med en webshop.”

Mentor sparkede døren ind

I foråret 2017 deltog Nadia i flere kurser som fx speedrådgivning, markedsføring, budget og virksomhedsform under Hovedstadens Iværksætterprogram (HIP). Desuden fik hun kontakt med Robert Schmidt fra Iværksætterhuset for at få sparring på opstart, forretningsmodel og finansiering.

Som helt ny iværksætter leder man lidt i blinde og putter ovenpå med kurserne, men det var sparringen med Robert, som gav mig de sidste brikker, jeg fandt ud af hvordan jeg skulle bruge den viden jeg fik på kurserne. Den dialog var guld værd. Robert har stillet alle de rigtige spørgsmål, og så har jeg selv fundet løsningerne, men jeg har været i trygge hænder og fået hjælp af en suveræn mentor, fortæller Nadia om forløbet med HIP Iværksætterhuset.

Det stod ikke skrevet i Nadias kort, at hun skulle være selvstændig. Men da hun først havde fået idéen, kunne hun ikke slippe den igen, og hun er glad for at have fulgt tingene til dørs:

”Der er mange ting at tage stilling til som selvstændig og i særdeleshed, når man også åbner en fysisk butik. Men det har bragt mig mange gode relationer og møder med folk, der rigtig gerne vil hjælpe. Og så har jeg oplevet en fantastisk opbakning fra mine venner og familie,” fortæller Nadia Ryding, som du kan møde i butikken på Gyldenløvesgade i København.

Find CPH Femmes nye website og webshop her.