.

Se videoen og bliv klogere på crowdfunding.

Crowdfunding kan bruges til at finansiere, hvor du beder mange mennesker til at støtte et projekt finansiere din iværksætterdrøm eller produktudvikling.

Fire typer crowdfunding

Der findes fire overordnede typer crowdfunding:

  1. Lånebaseret crowdfunding: Her beder du et større antale mennesker om at låne dig penge, for eksempel via en internetplatform.
  2. Aktiebaseret crowdfunding: Her kan i stedet for at gå til én enkelt investor, mange småinvestorer til at skyde penge efter dit projekt eller din virksomhed.
  3. Donationsbaseret crowdfunding: Kender man mest fra velgørende organisationer, hvor de samle penge ind til en større sag.
  4. Rewardbaseret crowfunding: Her beder du mange om at støtte dit iværksætterprojekt, ofte på platforme som Indiegogo, Kickstarter eller Boomerang. Ved denne type crowdfunding får, dem der støtter dig så en belønning til gengæld for støtten. Det vil sige, at alle dem der støtter dig, som belønning eksempelvis vil modtage det produkt du er i gang med at udvikle som en af de første. Det er reward-baseret crowdfunding der egner sig bedst til iværksættere i de tidlige stadier. Det er fysiske produkter, der egner sig bedst til crowdfunding.

Det kræver det at lancere en succesfuld crowdfunding kampagne

Det er ikke nok blot at starte en crowdfunding på en af de gængse platforme. En stor del af projekter, der oprettes støttes ikke med en eneste krone eller med meget lidt. Det er afgørende for din succes at du gør dig umage med at udvikle en veltilrettelagt kampagne. Du skal lave godt tekstmateriale, gode videoer og hvordan du sikrer at din kampagne når ud og fanger eksempelvis journalisters interesse.

Du kan læse mere om crowdfunding her:

Crowdfundingplatformen: Kickstarter

Blog: Boomerang om rewardbaseret crowdfunding