.

Da Christina Hummeluhr for et par år siden tog en pause fra geografstudiet på Københavns Universitet for at etablere Det Hemmelige Likørselskab, vidste hun ikke, hvor meget arbejde der lå forude.

Mens hun derhjemme eksperimenterede med at sammensætte sine likører, deltog hun i en række workshops under HIP Iværksætterhuset.

”Jeg havde en god sparringssession med Iværksætterhusets konsulent. Jeg skulle have struktur på min forretningsplan og styr på min finansiering, alt det grundlæggende, derfor blev jeg anbefalet at deltage i HIPs workshops,” fortæller Christina Hummeluhr, som sælger økologisk kvalitetslikør og startede sin virksomhed op i 2015.

”Jeg havde i starten brug for at vise omverdenen, at jeg havde en klar plan. Fælles for de workshops jeg tog, var fokus på den værdi mit produkt kan give til kunden. Jeg har primært brugt det som en rettesnor. Det har virkelig givet mig gode metoder og en tro på min forretning.”

Christina Hummeluhr har efter eget udsagn været lidt af en duks, når det kommer til de regelsæt en fødevarevirksomhed skal leve op til, og brugte i opstarten meget tid på at sætte sig ind i skatte- og fødevareregler:

”Jeg har brugt mange kræfter på at sætte mig ind i reglerne, og de er stadig en stor udfordring. Hver gang jeg udvikler noget nyt, er der nye ting at sætte sig ind i. Reglerne er temmelig komplekse, og i begyndelsen manglede jeg selv erfaring.”

Mentor var afgørende
For at gøre op for den manglende erfaring, tog Christina derfor kontakt til en mentor gennem Hørsholm Erhvervsnetværk.

”Jeg anede ikke, at jeg havde brug for en mentor, men for mig fungerede det virkelig godt at have én at melde tilbage til, ellers var jeg aldrig nået hertil.”

”Jeg er begyndt at tænke mere kommercielt, men jeg var nok også lidt naiv i starten og troede, at det ville være nemmere at sælge likøren til specialbutikker og vinhandlere, men de fleste ville helst vente til jeg var blevet et mere kendt navn,” fortæller Christina.

”Uanset hvor vilde de er med dit produkt, så handler det i sidste ende om penge. Jeg sælger mest på markeder, hvor jeg selv står for salget, og kan fortælle kunderne om mine produkter. Men til efteråret igangsætter jeg en ny lancering af mine produkter, for jeg har ambitioner om at nå bredere ud,” slutter Christina af.

Læs mere om Det Hemmelige Likørselskab her: http://likoerselskab.dk/

Christina Hummeluhr