.

Når man skal arbejde med facebook annoncering, skal man først og fremmest gøre sig det klart, hvad formålet med annonceringen er. Hvis man gerne vil sælge produkter, kan der godt være et stykke vej fra start til man har opbygget nok kendskab og tillid, til at man kan få succes med et salg.

Lav en digital brugerrejse

Hvis man gerne vil sælge produkter, er det vigtigt først at øge brand awarenes, altså gøre opmærksomhed produktet før man laver annoncering, der har salg som mål. Folk køber sjældent et helt ukendt produkt som de aldrig har set før, eller ikke kender noget der bruger.

Det kan være en god ide at starte med at lave en digital brugerrejse, hvor man:

  1. Starter med at arbejde med kendskabet (brand awareness)

  1. Opbygger social proof (social selling) hvor vi viser andre brugere af produktet eller anmeldelser

  1. Till sidst kan man opbygge annoncer der har som formål at gå efter selve salget.

Test og brug din data

Du kan indsamle data om, hvordan dine kunder agerer på nærmest alle platforme – brug eksempelvis Google Analytics eller Facebook Analytics til at forstå, hvad der interesserer dine brugere mest, hvorfor de måske falder fra og ikke køber og så videre. Derfor skal du også sørge for at få en facebook pixel.

Segmentering

En måde at lave annoncering på er, at du kan bruge data fra din hjemmeside eller dit nyhedsbrev til at segmentere din annoncering på facebook. Det er som udgangspunkt tre gange så dyrt at få en ny kunde i forhold til at få en eksisterende kunde til at købe igen.

Hvor hurtigt giver det resultater og hvor meget skal man bruge?

Man kan ikke definere, hverken et minimum eller maximum for, hvor meget budget man skal bruge på facebook for at det er effektivt. Men et budget på omkring 1000 kr om måneden er en god start, så kan du derfra opbygge viden om, hvad der virker og hvad folk reagerer på. Når du har fundet ud af, hvad der virker, kan du langsomt begynde at skrue op.

Det tager tid at finde den rette formel og man skal betragte det som en investering. Man skal være i gang i lidt tid, teste og bruge data effektivt for at få succes med facebook annoncering.

Læs mere om facebook annoncering:

Step by step begynder guide til facebook annoncering

Seks gode råd til facebook annoncering