.

For langt de fleste iværksættere er finansiering den helt store akilleshæl. Der findes en lang række finansieringsformer for iværksættere, men for langt de fleste iværksættere er udvalget dog begrænset. For de skalerbare virksomheder, som oftest er baseret på software eller en anden form for teknologi er det oftest lettere at få funding end det er for mere traditionelle virksomheder indenfor eksempelvis retail eller konsulentbranchen. For de skalerbare virksomheder er mulighederne for at skaffe risikovillig kapital noget bedre fordi, investorerne her kan spotte en mulighed for noget, som måske over tid kan blive rigtigt stort.

Aktiebaseret finansiering:

Når man aktiefinansierer sin virksomhed, finder man en investor, der investerer nogle penge og til gengæld få en bid af din virksomhed. Her er det ofte det man kalder for angel investorer, der investerer i virksomheder, som de mener kan blive rigtigt store.

Lånefinansiering:

Hvis man lånefinansierer sin start af virksomhed, går man typisk i banken og beder om et lån. Og hvis man så er rigtig heldig får man ja til lån i en begrænset periode. Det er meget svært at få bankfinansieret en virksomhed i de tidlige stadier medmindre man kan kautionere eller har friværdi i sin bolig eksempelvis.

Soft funding

For nogen typer iværksættere findes der soft funding. Her er det eksempelvis EU eller en offentlig fond, der investerer nogle penge i din virksomhed, vel at mærke uden at de skal have en andel af din virksomhed og uden at du skal betale pengene tilbage.

Crowdfunding

Er en nyere type finansering, som kan være rigtigt interessant. Den type virksomheder, der kan gøre sig gældende på crowfunding portalerne , som eksempelvis Kickstarter eller Indiegogo har fysiske produkter og de skal selv producere dem og ejer rettighederne til dem.

Du kan læse meget mere om finanseringsformer og funding her:

A little book about funding

How to raise a seed round

Startup funding book