.

Gripfixer (Kopi)

Ingen har sagt at badminton er nemt at lære, men de færreste ved måske, hvor relativt stor en udfordring det kan være at lære at gribe korrekt om selve ketsjeren, selv for garvede spillere. Badminton er trods alt en af de mest populære idrætsgrene i Danmark, så der skulle være rig mulighed for at lære noget så grundlæggende.

Men ifølge Morten Dannerfjord, som er mangeårig badmintontræner og ildsjælen bag virksomheden GripFixer, er det langt fra ligetil, og han har derfor gjort en indsats for at løse udfordringen, som nu altså er møntet ud i opfindelsen GripFixerTM.

”Som udgangspunkt holder alle, der starter til badminton, forkert. Nogen lærer det med tiden, mens andre nærmest aldrig lærer det. Så jeg har virkelig været motiveret for at løse det her problem,” fortæller Morten om motivationen bag GripFixer.

Fra tegnestifter og modellervoks til 3D-print

Og hvad er det så, denne ’GripFixer’ kan? Ved hjælp af formbart plastik, som sættes fast på ketsjerens håndtag, lærer man ganske enkelt det rigtige greb fra starten af.

”Tidligere brugte jeg faktisk tegnestifter til at lære elever at holde rigtigt, det virkede, men det her virker jo langt bedre. Jeg startede med at eksperimentere med modellervoks, men gik hurtigt over til 3D-print og plastik. Jeg fik prøvet tingene af ude i badmintonhallerne, alle tog godt imod det, så det gav mig mod på at fortsætte.”

Målet for Morten har været at gøre det nemmere, hurtigere og sjovere at lære det rigtige greb. Men en ting er ildsjælens idealistiske mission, noget andet at få testet sin prototype optimalt af.

”Her har mit netværk virkelig været vigtigt, jeg fik kontakt til DTU og blev del af et projekt derude, så her blev tingene testet grundigt, før produktet var klar. Og på den store interesse jeg oplevede ude i klubberne, kunne jeg se, at det her kan sælges.”

Selve GripFixer produceres nu med hjælp fra www.Insign.com, som har base i Struer.

Iværksætter ved et tilfælde

Morten havde ikke som udgangspunkt den store drøm om at blive iværksætter, men hen ad vejen blev han mere og mere tændt på idéen:

”Det blev en mulighed, fordi jeg kunne se, at interessen var der, så jeg begyndte at søge efter inspiration og viden. Her faldt jeg over HIP Iværksætterhuset og fik kontakt til Flemming Troelsen, som hjalp mig med at få det basale på plads. Jeg har jo aldrig drevet forretning før, så til at starte med skulle jeg have styr på selve min salgsstrategi og undersøge markedet grundigt.”

Forløbet med Flemming og Iværksætterhuset førte desuden til et nyt fokus på selve produktet, for kunne Morten sende GripFixer ud i verden uden at sikre sig rettighederne og beskytte sin opfindelse?

”Jeg var nødt til at undersøge, hvad der allerede findes. Jeg talte derfor videre med en række eksperter i immaterielle rettigheder, både en advokat og en konsulent fra Væksthuset, som sendte mig videre til Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor jeg har indsendt en konkret patentansøgning. Men det vigtigste har været at få valideret mit marked, så jeg blev klar til at gå ud med produktet,” fortæller Morten om rejsens foreløbig slutpunkt, hvor han nu er klar til at lancere GripFixer i det kommende efterår.

Hele verden venter

”Indtil videre har jeg mest solgt til mit netværk og en række af de trænere og klubber, som var med til at teste prototypen. Så der er allerede god opbakning, men skulle jeg starte forfra, ville jeg nok overveje en mere målrettet kampagne også for at rejse funding.”

Undervejs er Morten gået langsomt frem Der hvor andre måske var faret af sted og satset på en hurtig lancering, så snart produktet lå klar, har Morten taget sig god tid og udelukkende brugt penge, som han allerede havde til formålet.

”Jeg har selv investeret alt indtil videre, for jeg har den grundindstilling, at jeg ikke vil bruge penge, jeg ikke har. Det betyder også at jeg ejer det hele selv 100 %, men jeg er da åben for at få investorer ind på et senere tidspunkt, hvis det giver mening. Hvem ved, måske jeg skal forbi Løvens Hule på et tidspunkt?” siger Morten med et smil og en stolthed over at være kommet så langt på egen hånd.

Men ellers er hans blik rettet mod den betydning GripFixer kan få for mange af fremtidens badmintonspillere og dermed også det forretningsmæssige potentiale, som Morten vurderer er stort.

”Man kan sige at hele verden venter. Det er i hvert fald min ambition at GripFixer skal blive en fast del af badmintonverdenen fremover, her tænker jeg ikke kun på Danmark, for især i Asien er sporten kæmpestor. Men jeg starter selvfølgelig herhjemme og går derfra videre til udvalgte lande i Europa med traditioner for badminton.”

”Der er mange lande, som kigger mod os i Danmark, fordi vi er stærke til talentudvikling og kan konkurrere med netop Asien. Så jeg har først og fremmest brug for det salgsargument, at ’sådan gør man i DK’. Men Asien skal jeg erobre, det er jeg sikker på, vi kan med det her.”

Læs mere om GripFixerTM Eller følg med på Facebook