.

Når du starter virksomhed er det vigtigt at få virksomheden registreret og det gør du ved at få et CVR nummer. Her får du et overblik over hvordan, du anskaffer et CVR-nummer til din virksomhed.

CVR står for Det Centrale Virksomhedsregister

Det Centrale Virksomhedsregister opbevarer oplysninger om din virksomheds juridiske enhed og dens produktionsenheder.

Et CVR-nummer består af 8 cifre og det er din virksomheds identifikationsnummer. Det kan sammenlignes med CPR-nummeret, som hver person i Danmark har. Din virksomheds CVR-nummer bruges som identifikation, når du skal i kontakt med eksempelvis SKAT eller sende en faktura.

Fordele ved et CVR nummer

Det er lovpligtigt at have et CVR-nummer medmindre, at du har en momspligtig omsætning på under 50.000kr om året. Er dette tilfældet, er det frivilligt, om du vil registrere virksomheden.

Selvom du ikke har pligt til at have et CVR nummer, kan det være en fordel at få fordi du kan bruge et CVR-nummer til for eksempelvis at:

  • Du kan identificere dig som virksomhed
  • Du kan få en NemKonto til erhverv
  • Du kan få en NemID medarbejdersignatur
  • Du kan få adgang til Digital post til virksomheder
  • Du kan indgå aftaler som en juridisk enhed

Sådan får du et CVR-nummer
Når du registrerer din virksomhed, får den automatisk et CVR-nummer.

Her kan du registre din virksomhed på Virk Indberet.

Hvad er et VAT-nummer?
Har du samarbejde med udenlandske virksomheder, kan du blive spurgt om et VAT-nummer. Dette er den engelske version af CVR. Dit VAT-nummer indtastes som dit danske CVR-nummer men med et DK foran. Eksempel: DK 12345678.