.

Hvad koster det at lave en
                     app?

Mange iværksættere har et ønske om at få udviklet en app på baggrund af en god idé, men ved ikke hvordan de kommer i gang. Der opstår mange spørgsmål, som det kan være svært at få svar på….

Hvordan får jeg beskrevet min idé, så andre kan forstå den?

Skal jeg finde investorer?

Findes min idé allerede?

Skal jeg finde en samarbejdspartner?

Hvad med markedsføringsbudget?

Hvordan skal jeg tjene penge på app’en?

Hvordan undersøger jeg markedet?

Men det første spørgsmål de fleste iværksættere først stiller er ’Hvad koster det at lave en app??” Det er faktisk en af de meste søgte sætninger på Google, når det omhandler apps. Mange får svaret ”Det kan man ikke svare på. Alt fra 50.000 til flere millioner.” Og det er jo et svært udgangspunkt, når du ”bare” har fået en god ide, du gerne vil teste.

Iværksætter Betina Isted fik idéen til en simpel beregner, App-beregneren, da hun selv stod i den situation, at hun ville vide hvad det koster at lave en app. Dét blev startskuddet til hendes virksomhed WeAppIt, hvor hun nu udvikler apps for andre iværksættere. App-beregneren gir dig som iværksætter en prisidé, og den giver dig en idé om hvad en app udvikling kræver. Via 13 simple spørgsmål giver App-beregneren et overslag over, i hvilken prisklasse din færdige app vil ligge. Prøv App-beregneren fra WeAppIt her. Så har du i hvert fald en grundlæggende ide om, hvor du er på vej hen.

En anden vej at gå er at benytte dig af et af de efterhånden mange tilbud om at få lavet en ”prototype-app”. Det er en version, hvor du får programmeret en klik-bar testversion, og det er en god start, når du har besluttet at prøve din ide af – også fordi du får lejlighed til at samarbejde med det bureau, som du evt. efterfølgende beslutter at bruge som udvikler.