.

Det giver værdi at etablere en bestyrelse når…

Der er forskellige anledninger, hvor det giver mening for virksomheder at overveje en bestyrelse. Ofte er iværksættere rigtigt dygtige til at løse driften og det operationelle, men når det kommer til den langsigtede strategi, er det ofte svært at være fokuseret nok.

Så når man føler at man sidder alene og har brug for sparring for at kunne udvikle virksomheden, kan det være en ide overveje en bestyrelse. Og man kan jo starte med at finde en mentor, som så på sigt kan udvikle sig til det første bestyrelsesmedlem.

Det giver allermest værdi med en bestyrelse, når man selv kan mærke, at man mangler nogle kompetencer eller at man har nogle blinde vinkler.

Hvem vil være et godt bestyrelsesmedlem

Et godt bestyrelsesmedlem er hverken din ægtefælle, bror, revisor eller advokat. Et godt bestyrelsesmedlem er en kompetent og professionel profil, der har en faglighed, passion og indsigt i din virksomhed, som har erfaring og måske et netværk, der betyder at han eller hun kan gøre en forskel for din virksomhed.

Det er vigtigt at finde et bestyrelsesmedlem som brænder for det virksomheden laver og som stiller sig til rådighed også som personlig sparringspartner. Det er ikke nok at finde en fagligt dygtig profil, som dukker op til møderne seks gange om året. Vedkommende skal have en ægte interesse og engagement for din virksomhed.

Start i det små

Der er næsten ingen formelle formkrav til bestyrelsesarbejdet. Så man kan i virkeligheden næsten selv bestemme, hvad og hvordan bestyrelsen skal arbejde.

Du kan sagtens starte med at finde én person, som har de kompetencer man står og mangler og som kan udgøre et team sammen med dig selv. Så kan man gradvist bygge op og tilpasse bestyrelsen til den situation virksomheden befinder sig i.

Du bestemmer selv!

Når der er gået et par år med en bestyrelse, kan det være at man har behov for nogle nye profiler, fordi udfordringerne har ændret sig, så skal man overveje at skifte ud i sin bestyrelse.

Det din egen beslutning, det er dig der bestemmer og hvis du ikke synes bestyrelsen giver nok værdi, så kan man jo skifte bestyrelsen ud eller måske helt droppe den igen.