.

Skat app

Hvad kan jeg trække fra i regnskabet?
For at kunne indberette og betale den rette moms, skal du også vide, hvilke bilag der kan trækkes fra, og hvordan. Det kan SKATs Bogføringsguide hjælpe dig med at få svar på.

Bogføringsguiden guider dig på vej
Med SKATs Bogføringsguide får du svar på, hvilke bilag du kan få fradrag for, og hvor meget du kan trække fra. Du skal blot svare på nogle enkle spørgsmål om dit bilag, så får du svar på, om bilaget giver fradrag, og hvordan det bogføres.

Guiden indeholder hjælp til en række af forskellige bilagstyper, og især de bilag, som vi ved, at mange virksomheder har svært ved at bogføre korrekt. Det er fx udgifter til telefon, bil og repræsentation.

Guiden er i første omgang tiltænkt personligt ejede virksomheder uden ansatte og registreret for moms.

Nyttige tips til momsindberetningen

Hav NemID klar:

Du skal bruge NemID for at indberette momsen. Som personligt ejet virksomhed kan du bruge dit private NemID, men ellers skal du have en NemID-medarbejdersignatur. Husk at have den klar, da det tager 1-2 uger at bestille og få en ny. Du bestiller på medarbejdersignatur.dk.

Husk 5-dages reglen for betaling:

Du kan tidligst indbetale momsen fem hverdage før fristen. Betaler du tidligere, vil pengene blive brugt til at betale den post på virksomhedens skattekonto, der har frist først, eller de bliver sendt retur til din konto. Læs mere om skattekontoen og betaling på skat.dk/skattekonto.

Indberet også i perioder uden aktivitet:

Selvom din virksomhed ikke har haft indtægter eller udgifter i moms-perioden, skal du alligevel indberette moms senest 1. december. Du skal så blot indberette nul kroner.

Hold styr på fristerne med SKATs app:

Det er vigtigt at huske momsfristen, da du ellers risikerer gebyrer og bøder. Hvis du bruger SKATs app og logger på som virksomhed, kan du se alle din virksomheds frister. Du kan også overføre fristerne til din kalender på telefonen.