.

Milles Mikrogrønt

Da Mille på et tidspunkt skulle tage en beslutning omkring sit fremtidige arbejdsliv, opdagede han et hul i markedet for dansk produceret mikrogrønt.

Mikrogrønt er det produkt der skabes når et frø har sat sine to første kimblade eller de to første hold kronblade. På dette stadie har planten allerede samme smag som den færdige grønsag f.eks. Radise, Solsikker eller Ærter. Der er, inden for mikrogrønt, et utal af forskellige arter og variationer, både hvad angår smag farve og bladform. Dette giver mulighed for at give maden et ekstra løft både smagsmæssigt og udtryksmæssigt, hvorfor der derfor er flere og flere kokke der bruger disse små fine mikrogrønt i deres madlavning.

Mille er nu officielt landmand og har i en længere periode leveret til Inco og K.C frugt. Han er i dialog med Gasa Nord, samt Føtex og flere er på vej. Det hele produceres, i hvad man kan kalde et Urban Gartneri, i Brøndby. Mille høster en gang om ugen og tilpasser sin høst efter efterspørgslen på sit produkt.

Mille har fået sparring af Peter Bausager, som er iværksætterkonsulent i Iværksætterhuset. Han fik kontakt til Peter via en virksomhedskonsulent i Brøndby kommune. Iværksætterhuset hjælper flere hundrede iværksættere hvert år og har viden og netværk, som kan hjælpe iværksættere godt i gang.

Peter har hjulpet Mille med sparring om at indgå kommercielle aftaler og budgettering - herunder en vurdering af, hvordan og hvornår det giver mening for Mille at udvide produktionen. Den helt store kunst er nu at få omsætningen til at stige uden, at omkostningerne løber løbsk.

Fremtidsvisionen for Milles Mikrogrønt er at fortsætte med at være et lille indendørsgartneri der dyrker mikrogrønt i økologisk jord med ubehandlet frø. Der tilsættes ingen former for gødning eller vækstforstærker til vores grønt, idet vi ønsker at være et sundt dansk dyrket produkt som smager så naturligt som muligt.

Visionen er at være en lille nicheforretning der tilbyder frisk mikrogrønt hver uge uden at gå på kompromis med produktet.

Målet er på sigt at kunne tilbyde forskellige variationer af mikrogrønt også krydderurter og spiselige blomster.

Missionen er at skabe nære og stærke relationer mellem os og vores kunder, med fokus på dialog og samarbejde.