.

Som iværksætter begår man ofte i udviklingsfasen en masse fejl, med lean forsøger man at bryde processen om i små bidder og forebygge at man begår for mange fejl.

Skærp forretningsideen

Det første man skal gøre med lean forretningsudvikling er definere forretningsideen og det gør man med tre simple spørgsmål:

  1. Hvad er det for et problem du løser/ behov du opfylder

  1. Hvem er i målgruppen?

  1. Hvad gør dig unik ift. at kunne løse problemet?

Hvis man effektivt kan svare på de tre spørgsmål og teste svarene. Så har man grundlaget for at kunne gå skridtet videre. Ofte er det sådan, at man skal gå et par runder om de tre spørgsmål før man har en helt skarp beskrivelse af ideen.

Hvad er det for et problem du løser/ behov du opfylder

Mange skøjter let henover dette trin og det er ærgerligt, for det kan faktisk være med til at syreteste ideen om det problem eller behov man tror der er, nu også er et problem når det kommer til stykket. Det kræver at du sætter dig i kundens eller brugerens sted, så man skal ud og spørge ens fremtidige kunder – sætte en masse kaffemøder op og få talt med dem, der i fremtiden skal være ens kunder.

Hvem er i målgruppen?

Næste skridt er at definere målgruppen og det der tit er udfordringen er, at mange bliver for generelle og beskriver målgruppen for bredt. Det er vigtigt at man ift. målgruppen bliver så specifik som muligt. For det er jo indsigt fra din målgruppe, som du skal bruge til at udvikle din ide, produkt eller forretning.

Hvad gør dig unik?

At kunne definere, hvad der gør dig unik i forhold til markedet er altafgørende, for hvis du ikke er i stand til at sætte ord på, hvad der adskiller dig fra dine konkurrenter, så kan du heller give kunderne det afgørende argument for, hvorfor de skal vælge dig og ikke konkurrenterne.

Læs mere om Lean forretningsudvikling her:

Download Lean Business Planner bogen her

Videoguide til Business Model Canvas