.

 

Senest 2. september skal ca. 450.000 virksomheder indberette og betale moms for første halvår eller andet kvartal 2019.

For at kunne indberette og betale den rette moms, skal der være styr på bilag og bogføring. Det er ikke altid let for små og nystartede virksomheder. Nogle bilag kan nemlig godt give udfordringer.

Må du fx trække frokosten på restaurant med en forretningsforbindelse fra? Udgifterne i forbindelse med en rejse? Eller hvad med en ny computer? Bogføring er ikke altid helt enkelt. Der er mange ting, der spiller ind, fx hvordan udgiften er betalt og brugt.

Derfor har Skattestyrelsen lavet en bogføringsguide. Indtil videre er den målrettet enkeltmands-virksomheder med momspligt og uden ansatte.

Du bliver guidet på vej
Med Bogføringsguiden får du svar på, hvilke bilag du kan få fradrag for, og hvor meget du kan trække fra. Samtidig hjælper guiden dig til at bogføre bilagene på de rigtige konti. Du skal blot svare på nogle enkle spørgsmål om dit bilag. Så får du svar på, om bilaget giver fradrag, og hvordan det bogføres.

Guiden kan hjælpe dig med at bogføre en lang række bilagstyper - også dem som mange virksomheder har svært ved at bogføre korrekt. Det er fx udgifter til repræsentation, telefon og rejser.

Hvad indeholder guiden – og hvem kan bruge den?


Guiden bliver løbende udviklet. I løbet af det seneste år er der kommet nye bilagstyper med, som fx:

  • Køb og salg af varer fra/til andre EU-lande
  • Køb og salg af varer fra/til lande udenfor EU
  • Leje af virksomhedslokaler
  • Repræsentation, som fx restaurantbesøg
  • Køb af computer og telefon.

Bogføringsguiden henvender sig til enkeltmandsvirksomheder med momspligt og uden ansatte. Som bruger svarer du på en række enkle spørgsmål om udgiften og bilaget, og du bliver så guidet i, hvordan du skal bogføre bilaget skatte- og momsmæssigt korrekt. Nemt og hurtigt.