.

Se videoen og bliv klogere på freelance

At være freelancer indebærer at du er din egen chef – du er både salgchef, marketingschef og økonomichef. Men hvordan gøres det i praksis?

1. Hvordan kan du lede dig selv? Først og fremmest skal du være indstillet på, at fremtiden er mere usikker. Du skal kunne lede dig selv på alle mulige måder. Det kræver at du arbejder med dig selv og tør udfordre dig selv. Til trods for, at du selv sidder som chefen, så er det altid en god ide at spare med andre.

2. Det går op og ned. Du vil møde udfordringer og det vil gå op og ned. Det er vigtigt, at være indstillet på, at du nogle gange møder udfordringer du ikke kan løse men at du andre gange møder udfordringer, som du lykkes med.

3. Hvordan lykkes du med at sælge dine budskaber? Som freelancer skaffer du selv dine arbejdsopgaver. Derfor er det vigtigt, at du ved hvad du står for og hvorfor de skal vælge netop dig til at løse deres opgave. Her kan det hjælpe med en god pitch eller at bruge de sociale medier.

4. Økonomi og stabilitet. Som freelancer har du også brug for en stabil indkomst. De stabile arbejdsopgaver kan være med til at skabe økonomisk indkomst men muligvis ikke være dét du brænder allermest for. Dog kræver det, at der er balance mellem arbejdsopgaverne, så du både får skabt indkomst men også sjove og spændende arbejdsopgaver.

Du kan læse mere om at være freelancer her

Få Malene Halds guide til freelancelivet her

Er du mere nysgerrig på, hvordan det er at være freelancer kan du tilmelde dig en workshop om freelance øverst til højre.