.

Se videoen og bliv klogere på hvordan du bruger dit netværk

Som iværksætter kan du have stor gavn af at bruge dit netværk strategisk. For mange iværksættere, er deres professionelle netværk faktisk kilden til størstedelen af deres salg og ifølge Mette Dahl Juelner fra Bizbuddy har hendes netværk været helt afgørende da hun startede sin virksomhed og skulle opbygge sit kundegrundlag - specielt i starten. Mette Dahl Juelner har i mere end 10 år arbejdet strategisk med at aktivere sit netværk. Hun har høstet en masse erfaringer og er blevet så dygtig en netværker, at hun her deler ud af sin bedste råd til, hvordan du starter op, hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du indgår i et netværk, og hvordan du efterfølgende får mest muligt ud af dit netværk

Typer af netværk
Der findes mange forskellige former for netværk. Det kan eksempelvis være i forbindelse med en sportsforening, en sportsklub, den lokale erhvervsforening, som har skabt et netværk. De forskellige netværk, kan blandt andet have fokus på at udvikle forretningen strategisk, give inspiration eller have et velgørende formål. Overvej, hvilke af disse netværk, du bedst kan bruge i dit salgsarbejde – spiller geografi eksempelvis en rolle, eller kunne netværket i princippet ligeså godt ligge på Fyn? Afdæk, hvilke netværk, der med størst sandsynlighed kan føre til kunder i din virksomhed.

Værd at vide inden du indgår i et netværk
Når du har fundet de mest relevante netværk kan du opstille din mål. Først og fremmest er det væsentligt, at du er bevidst om hvorfor du deltager i netværket. Hvad vi du have ud af det og hvor lang tid vil du bruge på det? Sørg for at du kommer afsted og møder op. Det kan også være en fordel, at være opmærksom på, hvor dit netværk befinder sig geografisk. Ønsker du at blive en del af et lokalt netværk eller er der et netværk med en anden kundegruppe, som du gerne vil være en del af?

Når du har fundet ud af hvilket netværk du vil være en del i, er det ikke kun til netværksmøderne, at du skal være klar på at skabe relationer. Du skal også forberede dig inden du skal indgå i netværksmødet og gøre dig nogle overvejelser om, hvem der kommer og hvem du eventuelt gerne vil møde til netværksmødet. Det kan også være en fordel, at du efterfølgende holder 1-til-1 møder med nogle af de spændende personer du møder til netværksmødet.