.

people-like-us-med-haaret-i-podcasten

People like us - Det nye mikrobryggeri hvor autister med unikke evner er med til at skabe et nyt og spændende Øl univers så dagens lys for 2 år siden. Virksomheden blev startet som datterselskab til virksomheden Levas A/S der på daværende tidspunkt leverede STUér (særligt tilrettelagt uddannelse) for blandt andet autister.

”Bryggeriet blev egentligt startet fordi vi havde rigtigt svært ved at finde nogle egnede virksomheder, som kunne tilbyde meningsfuldt arbejde og derfor tænkte jeg – vi gør de selv ”. ” At det blev et bryggeri var fordi jeg har en stor passion og interesse for øl, så det var naturligt at starte med det ”

Af mange forskellige årsager kunne Levas A/S ikke fortsætte og måtte lukke. Her fik Levas og virksomhedens indehaver Lars og Jesper hjælp af Earlywarning.dk, som er hjælp til kriseramte virksomheder. Det lykkedes at redde People like us, som umiddelbart blev sendt videre til et forløb i Iværksætterhuset og herefter videre til Væksthuset.

”Hele forløbet med Levas var naturligvis rigtigt svært og hårdt, men det lykkedes heldigvis at redde People Like us. Det er fantastisk og i dag har vi fokus på at udvikle en virksomhed, som hviler på nogle grundværdier der virkelig skaber genklang. Vi arbejder sammen med de bedste i øl verdenen og møder massiv opbakning. Mikkeller er blandt andre en af de centrale samarbejdspartnere. Herudover har vi fået en passioneret investor ombord, som har autisme tæt inde på livet og derfor 100 % forstår vores vision. Vores investor er kapitalfonds ejer og er derfor også interesseret i at tjene penge ligesom vi er. Så med andre ord – People like us skal tjene godt og skabe arbejdspladser for mennesker med særlige udfordringer hvor der stilles skarpt på den enkeltes unikke kompetencer”.

”Væksthuset har med hjulpet os godt på vej fra en ”nærdøds” oplevelse til et nyt væksteventyr”

Lyt til podcastafsnittet om People Like Us og Lars' historie her

Se mere om People like us her